Workshops straat- & avondfotografie

Twee workshops voor de iets meer gevorderde fotograaf

Foto Practicum heeft twee leuke, leerzame en praktische workshops voor u ontwikkeld, namelijk avond– en straatfotografie. Deze workshops zijn bedoeld voor de iets meer gevorderde fotograaf. Niet dat u alle ins-en-outs moet kennen of moet buigen over vele jaren fotografie-ervaring, maar wel dat u bekend bent met de basisinstellingen van uw camera.

De opzet van beide workshops is zoals u mag verwachten van Foto Practicum: praktisch! Dit betekent dat we in de praktijk leren om ’s avonds mooie foto’s te maken. Ook in de praktijk brengen wij u de beginselen bij van straatfotografie. Op deze wijze wordt theorie en praktijk gecombineerd, waar de nadruk ligt op de praktijk. U gaat direct met uw camera aan de slag. De twee docenten zijn de hele tijd aanwezig om u te ondersteunen en vragen te beantwoorden.

Workshop Avondfotografie

 • locatie: Rotterdam (Kop van Zuid)
 • datum: N.N.T.B.
 • tijd: aanvang 20 uur (afsluiting rond 22.30-23 uur)
 • doorgang bij minimaal 6 aanmeldingen
 • statief is verplicht (wij hebben een aantal te leen)
 • prijs: 75 Euro (of 60 Euro als u beide workshops volgt)

Met behulp van een statief leert u mooie foto’s te maken tijdens de avonden. Tips en trics worden besproken t.a.v. instellingen van uw camera, gebruik van statief, compositie. De workshop begint met een korte introductie avondfotografie en theorie. Daarna gaan we direct hetgeen besproken is in de praktijk uit proberen. Er is bewust gekozen voor de Kop van Zuid in Rotterdam als locatie. Dit is een fotogenieke omgeving waar veel te fotograferen is (en juist als het donker wordt).

Workshop avondfotografie: praktische workshop voor de iets meer gevorderde fotograaf

inschrijven workshop avondfotografie

inschrijven workshop avondfotografie

Workshop Straatfotografie

 • locatie: Antwerpen (wandelroute door centrum)
 • datum: N.N.T.B.
 • tijd: aanvang 10 uur (afsluiting rond 15 uur)
 • doorgang bij minimaal 6 aanmeldingen
 • prijs: 75 Euro (of 60 Euro als u beide workshops volgt)

We ontmoeten elkaar aan de rand van Antwerpen, dicht bij het centrum. Hier wordt de basis van straatfotografie met u doorgenomen, zoals wat straatfotografie is, de instelling van uw camera, wat u wel en niet mag fotograferen, toestemming vragen (of niet) enz. Vervolgens wandelen we rustig richting centrum en ondertussen maken we foto’s. Om het u gemakkelijker te maken gaat u fotograferen aan de hand van enkele opdrachten. Vanzelfsprekend zijn de twee docenten continu aanwezig om u te ondersteunen en uw vragen te beantwoorden. U zult ervaren dat straatfotografie leuk en verrassend is en dat er een hele wereld voor u open gaat. Waarom Antwerpen? Hier is altijd iets te fotograferen en het is een afwisselende mooie stad.

Workshop straatfotografie: praktische workshop voor de iets meer gevorderde fotograaf

inschrijven workshop straatfotografie

inschrijven workshop straatfotografie