Nieuwsberichten

nieuws over (het programma van) Foto Practicum
1 juli 2019

B
ericht cursussen 2019

Helaas helaas, maar voor de cursussen die gepland staan voor 2019 kan niet meer worden ingeschreven. In oktober gaat gebogen worden over de invulling van het programma voor het jaar 2020.

18 juli 2018

Data workshops: Avond- en Straatfotografie

De nieuwe data voor de workshops Avond- en Straatfotografie zijn bekend. Donderdagavond 20 september 2018 is de eerstvolgende workshop Avondfotografie (lokatie Kop van Zuid, Rotterdam). Wij leren u mooie avondfoto’s maken onder andere met behulp van een statief (hebben hebben enkele te leen voor u). |
De eerstvolgende workshop Straatfotografie staat gepland voor zaterdag 20 oktober 2018 (lokatie Antwerpen). Onder begeleiding van twee ervaren fotografiedocenten (die ruime ervaring hebben met het fotograferen op straat) maakt u kennis met het maken van leuke en treffende foto’s op straat. Tal van aspecten die te maken hebben met het fotograferen op straat komen aan de orde. Een leuke en leerzame workshop.

Meer informatie treft u HIER aan.

18 juli 2018

Datum basiscursus fotografie 2018

De ‘voorzomerse’ data van de basiscursus Digitale Fotografie is weer bekend. Vanaf de startdatum wordt iedere twee weken gehouden van 19 – 22.00 uur. In een kleine groep met veel interactie en tijd voor vragen leert u mooie foto’s maken. De basiscursus vangt aan op 6 maart 2018. De vervolgavonden zijn op 20 maart, 3 april, 24 april, 15 mei en 29 mei.

U bent van harte welkom.

Meer informatie treft u HIER aan.

28 april 2018

Nieuwe workshops: Avond- en StraatfotografieWorkshop avondfotografie Foto Practicum

Foto Practicum heeft twee nieuwe workshops aan haar programma toegevoegd, namelijk Avond- en Straatfotografie. Beide workshops zijn heel praktisch ingericht. na een korte theorie gaat u direct aan de slag met uw camera. De twee docenten helpen u met raad en daad om ’s avond en op straat mooie foto’s te maken. U kunt de workshops los van elkaar, maar natuurlijk kunt u ook beide volgen.

Meer informatie treft u HIER aan.

30 januari 2018

Datum basiscursus fotografie 2018Fotopracticum fotocursussen

De ‘voorzomerse’ data van de basiscursus Digitale Fotografie is weer bekend. Vanaf de startdatum wordt iedere twee weken gehouden van 19 – 22.00 uur. In een kleine groep met veel interactie en tijd voor vragen leert u mooie foto’s maken. De basiscursus vangt aan op 6 maart 2018. De vervolgavonden zijn op 20 maart, 3 april, 24 april, 15 mei en 29 mei.

U bent van harte welkom.

Meer informatie treft u HIER aan.

 

21 juli 2017 2017

Datum basiscursus fotografie EN de nieuwe cursus voor gevorderden!

In Steenbergen begint de basiscursus op dinsdag 12 september 2017. Vanaf de startdatum wordt iedere drie weken gehouden van 19 – 22.00 uur. In een kleine groep met veel interactie en tijd voor vragen leert u – in 6 avonden – mooie foto’s maken. Meer informatie treft u HIER aan.

Voor het eerst wordt er ook een gevorderde cursus georganiseerd. Tijdens 5 bijeenkomsten, waarvan 4 op locatie, wordt dieper ingegaan hoe u uw camera beheerst en eruit haalt wat erin zit. Deze begint op dinsdag 19 september. Meer informatie treft u HIER aan.

U bent van harte welkom op een van de fotocursussen.

 

11 januari 2017

Datum basiscursus fotografie 2017

In Steenbergen begint de basiscursus op dinsdag 14 februari 2017. Vanaf de startdatum wordt iedere twee weken gehouden van 19 – 22.30 uur. In een kleine groep met veel interactie en tijd voor vragen leert u mooie foto’s maken.

U bent van harte welkom.

Meer informatie treft u HIER aan.

 

28 november 2015

Eerste basiscursus in 2016 start 12 januari

In 2016 start de eerstvolgende basiscursus digitale fotografie op 12 januari! Vanaf de startdatum zijn iedere twee weken de volgende lessen van 19 – 22.30 uur. De volgende lessen vallen dan op:
– 2 feb
– 16 feb
– 1 maart
– 15 maart en
– 29-maart

U bent van harte welkom.

Meer informatie treft u HIER aan.

 

28 augustus 2015

Datum nieuwe basiscursus bekend (vernieuwd 29 sept.)

In Steenbergen begint de basiscursus op dinsdag 13 oktober. Vanaf de startdatum wordt iedere twee weken gehouden van 19 – 22.30 uur. U bent van harte welkom. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!!

Meer informatie treft u HIER aan.

 

14 april 2015

Nieuwe cursus vakantiefotografie

Fotopracticum heeft speciaal voor u een nieuwe cursus ontwikkelt waarin u leert om mooie vakantiefoto’s te maken. In deze cursus leert u niet alleen hoe u goede en mooie vakantiefoto’s maakt, maar ook hoe u de mogelijkheden van uw camera kunt gebruiken. In twee avonden volgt u een soort spoedcursus die u een betere fotograaf maakt. Geen rommelige vakantiekiekjes meer, maar foto’s om trots op te zijn en waar mensen met plezier naar zullen kijken. Meer informatie treft u HIER aan.

 

20 december 2014

Fotocursussen in voorbereidingFoto_Practicum_Herman_31

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan het opzetten en voorbereiden van meerdere cursussen. Het betreft zogenaamde workshops bestaande uit twee delen, namelijk een theorie en een praktijkgedeelte. Thema’s waar aangewerkt wordt zijn: portretfotografie, natuurfotografie, zwart-wit fotografie en straatfotografie.
Ook bij deze cursussen / workshops komt het accent te liggen op de praktijk, waar het maken van mooie foto’s en het beleven van plezier aan het fotograferen tot stand komt. Begin 2015 volgt meer informatie.

 

 15 december 2014

Basiscursus digitale fotografie in Steenbergen en Roosendaal

Waarom deze basis cursus fotografie? Omdat de opzet uniek is, evenals de uitgangspunten. Allereerst staat de cursist centraal en niet om de technische snufjes van een camera. De opzet is kleinschalig met volop persoonlijke aandacht voor de cursisten. Daarbij draait alles om de praktijk. De theorie is ‘verstopt’ in de fotobesprekingen en het verkennen van wat mooie foto’s zijn. Iedere cursist ontvangt een syllabus waarin de onderwerpen opgenomen zijn inclusief uitleg en verwijzingen naar goede websites. De cursus wordt gegeven door twee professionele fotografen – die internationaal hun sporen hebben verdiend – die op een enthousiaste wijze u willen leren hoe een mooie foto wordt gemaakt.
De aanvang van de eerste fotocursus staat gepland voor dinsdag 10 februari 2015 in Steenbergen. De tweede voor 14 april in Roosendaal.

Als u mooie foto’s wilt leren maken, dan bent u bij FotoPracticum aan het juiste adres! Meer informatie treft u hier aan. Graag tot ziens.

 

 5 december 2014

FotoPracticum is een feit

Niet alleen de eerste cursus fotografie is een feit, maar ook alles er om heen. De website is online en de persberichten en advertenties zijn verstuurd naar de geselecteerde media. Kortom, wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Hopelijk u ook! Onze deuren staan open om enthousiast de basiscursus fotografie te lanceren.